maanantai 13. lokakuuta 2014

Terveisiä Mediakasvatusfoorumista

Viime torstaina 9.10.2014 järjestettiin tämän vuotinen Mediakasvatusfoorumi, joka keskittyi erityisesti hankemaailmaan.

Rahoittajapaneeli tarjosi mielenkiintoisen mahdollisuuden päästä tutustumaan heidän näkemyksiinsä siitä, millaisia projekteja he haluavat mieluiten rahoittaa. Tällaista sisäpiiritietoa on harvoin saataville. Mukana keskustelemassa olivat kulttuuriasianneuvos Laura Mäkelä OKM:sta, opetusneuvos Elisa Helin opetushallituksesta, avustusvalmistelija Timo Mulari RAY:stä ja suunnittelija Olli Vallinheimo Suomen kulttuurirahastosta. Yleisössä kuunnellessa heräsi monta hyvää ajatusta siitä, millaista avustuksia 4H-yhdistyksetkin voisivat hakea esimerkiksi omille mediakasvatukseen liittyville projekteilleen.

Keskustelut ja verkostoituminen muiden alan toimijoiden kanssa oli jälleen foorumin parasta antia. On mahtavaa huomata, kuinka avosylin 4H on otettu mukaan mediakasvatusporukkaan. Myös Me mediassa -kerhonohjaajan opasta kiiteltiin ja esittelypisteen oppaat tekivät erinomaisesti kauppansa. Ehkäpä jollain oppaan mukaansa napanneella ja siihen tutustuneella herää mielenkiintoisia ajatuksia ja ehkä jopa joku yhteistyöehdotus.

Erityiskiitos vielä hankekoordinaattori (tai ”kansalainen”) Tero Huttuselle hyvästä ja ajatuksia herättävästä puheenvuorosta. Myös Nuorten Ääni -toimituksen tuottaja Ismo Kiesiläistä oli ilo kuunnella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti