maanantai 2. syyskuuta 2013

Lähtökuopissa


Kerholaisten osallistamista ja tekemällä oppimista verkossa? 4H:n rooli lasten mediataitojen tukemisessa? Kerholaisten ja muiden jäsentemme näköinen 4h.fi? 

Näihin haasteisiin aiomme 4H-järjestössä tarttua seuraavan 16 kuukauden aikana. Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema lasten mediakasvatushanke Yhdessä verkkoon! käynnistyi elokuun alussa. Tämän blogin tarkoituksena on kertoa hankkeen kuulumisista kaikille 4H-työstä ja mediakasvatuksesta kiinnostuneille. 

4H-järjestössä pyörii vuosittain yli 2 000 kerhoa, joiden kautta tavoitamme tuhansia 6­­-12-vuotiaita lapsia ympäri Suomea. 4H-kerhoissa on aina opittu itse tekemällä, ja me uskomme että periaate toimii mainiosti myös verkkoympäristössä. Yhdessä verkkoon! -hankkeen tarkoituksena on luoda materiaali ensimmäisille pelkästään nykyaikaisiin verkkomedioihin keskittyville teemakerhoille. Samalla koulutamme nuorisotyöntekijöitämme lasten ja nuorten osallistamiseen mediaympäristössä hieman laajemminkin.

Hanke nivoutuu tiiviisti yhteen samanaikaisesti käynnissä olevaan 4h.fi-verkkouudistukseen, jonka tavoitteena on rakentaa uusi, lasten ja nuorten näköinen verkkopalvelu. Verkon kautta haluamme antaa 4H-kerholaisille ympäri Suomea mahdollisuuden näkyä ja kokea olevansa osa valtakunnallista 4H-nuorisojärjestöä. 

Yhdessä verkkoon! -hanke koostuu neljästä osa-alueesta: 1. uudesta, osallistavasta verkkoalustasta, 2. uudesta mediateemakerhosta, 3. nuorisotyöntekijöiden kouluttamisesta ja 4. 4H:n mediakasvatusmallin uudistamisesta. 

Syksyn 2013 aikana tullaan kehittämään teemakerhon perusta eli kerhon ohjaajalle suunnattu opas ja aloitetaan viiden pilottiyhdistyksen kouluttaminen. Ensimmäiset pilottikerhot käynnistyvät alkuvuonna 2014.

Tervetuloa seuraamaan matkaamme kohti uudenlaista 4H:ta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti