torstai 10. lokakuuta 2013

Verkostoitumista Mediakasvatusfoorumissa

Terveisiä MEKUn eli Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen 9.10.2013 järjestämästä Mediakasvatusfoorumista! Oli hieno tilaisuus tavata kerralla paljon alan toimijoita ja nähdä, kuinka moni erilainen taho mediakasvattaa.

Tilaisuuden avasi johtaja Jukka Liedes Opetus- ja kulttuuriministeriöstä, jonka jälkeen MEKUn johtaja Leo Pekkala esitteli keskuksen toteuttamaa tutkimusta Mediakasvatuksen tutkimus Suomessa. Opetus- ja kulttuuriministeriön projektisuunnittelija Elina Hanninen puhui hyvän medialukutaidon suuntaviivoista, jonka jälkeen väki jakautui keskustelemaan pienryhmissä. 

Omassa ryhmässäni puhuttiin yhteistyöstä mediakasvatuksen kentällä: Millaista yhteistyötä on tehty ja millaisia kokemuksia siitä on? Millaista yhteistyötä kaivattaisiin? Ryhmässä oltiin hyvin yksimielisiä siitä, että mediakasvatuksen kenttä on hyvin pirstaleinen ja yhteistyötä voisi olla enemmän. Toivottiin, että joku taho kokoaisi kenttää yhteen, jotta yhteistyökumppaneita olisi helpompi löytää ja tiedettäisiin paremmin, mitä muualla tehdään.

Lounaan jälkeen oli ohjelmassa Mahis-tori, jossa viisi toimijaa pääsi kertomaan itsestään ja herättelemään keskustelua. Oli aivan mahtava juttu, että myös minä pääsin kertomaan meidän Yhdessä verkkoon! -hankkeestamme. Yritin herätellä yleisöä keskusteluun aiheesta "pitääkö kaikkien nuorisoalan toimijoiden mediakasvattaa", mutta keskustelua ei juuri syntynyt. Onneksi yleisö vaikutti aidosti kiinnostuneelta ja innostuneelta tekemään yhteistyötä 4H:n kanssa. Terveisiä Lapin yliopistoon!

Iltapäivän viimeinen puhujapari, yliopistonlehtorit Johanna Vaattovaara ja Lari Kotilainen Helsingin yliopistosta, tarjosi varsin viihteellisen luennon tieteen kansantajuistamisesta - mielenkiintoinen näkökulma, joka kannattaa muistaa monessa muussakin yhteydessä!

Suuri kiitos MEKUlle hienosti järjestetystä foorumista! Parasta päivässä oli muiden alan toimijoiden tapaaminen ja mielenkiintoiset yhteistyönavaukset. Katsotaan mitä niistä syntyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti