torstai 3. heinäkuuta 2014

TOP-tehtäväpankki uudistuu

4H-järjestön TOP-tehtäväpankki uudistuu loppuvuoden aikana. TOP-tehtävät ovat uudistuksen jälkeenkin pääosassa, mutta jatkossa esiin pääsevät myös TOP-tehtäviä tekevät kerhot, kerholaiset ja ohjaajat sekä heidän tuotoksensa.

TOP-tehtäväpankki on kaikille avoin yritteliäisyyteen ja yrittäjyyteen kannustava tehtäväpankki. Perustana on tekemällä oppimisen pedagogiikka. Tehtäväpankki sisältää lähes 1 400 erilaista tehtäväkorttia kymmenestä erilaisesta aihepiiristä.

Suomen 4H-liitossa on käynnissä verkkopalvelu-uudistus. Samalla kun 4h.fi-sivusto uudistuu, myös TOP-tehtäväpankkia kehitetään vuorovaikutteisemmaksi. Uudistettu pankki suunnataan alakouluikäisille lapsille ja sinne siirretään A- ja B-tason TOP-tehtävät.

Uuteen pankkiin pääsee rekisteröitymään ja lisäämään itse sisältöä. Kerholainen voi esimerkiksi tehdä TOP-tehtävän "Huomenta, Herra Herne" ja lisätä valokuvan omasta herneenversostaan kyseisen TOP-tehtävän yhteyteen. TOP-tehtäväpankista tulee elävämpi ja kerholaisten ja kerhojen itsensä näköinen.

Uudesta TOP-tehtäväpankista kehitetään eräänlaista villin internetin harjoitusalustaa, jossa 6–12-vuotiaat lapset pääsevät toimimaan ja tuottamaan sisältöä turvallisesti. Kerholaiset ja kerhot voivat olla myös vuorovaikutuksessa keskenään esimerkiksi kommentoimalla muiden lisäämiä valokuvia. Pelillisyyttä pankkiin tuo aktiivisten käyttäjien palkitseminen. Sähköisen TOP-maailman rinnalla toimivat edelleen vanhaan tapaan myös 4H-passi, palkitsemismerkinnät ja pinssit.

TOP-tehtäväpankkia uudistetaan tiiviisti yhteistyössä Yhdessä verkkoon! -hankkeen kanssa. Ensi vuoden Me mediassa -kerhoissa päästään varmasti tuottamaan sisältöä uuteen tehtäväpankkiin, ottamaan valokuvia ja videoita omista tuotoksista. 

Isäntäväeksi uuteen TOP-tehtäväpankkiin 

Uuteen TOP-tehtäväpankkiin haetaan syksyllä vapaaehtoisia verkkotukinuoria, 4H-helppareita. He tulevat toimimaan TOP-tehtäväpankin isäntäväkenä, jotka antavat palautetta tehtävistä, kommentoivat ja kehittävät pankin toimintaa. Helppariksi voi hakea kuka tahansa 15–19-vuotias nuori. Helpparit koulutetaan tehtäviinsä ja heille annetaan oma vastuuaihealue oman kiinnostuksen mukaan.

4H-helpparina toimimisesta kiinnostuneet nuoret voivat ilmoittautua jo nyt sähköpostitse virpi.skippari(a)4h.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti